Pandemia din ultimele luni a ținut mulți oameni în casă, iar o mare parte dintre cei care stau la bloc și-au spus măcar o dată: „Of, ce bună ar fi o curte în care copiii să se poată juca !” În cazul în care te gândești să-ți cumperi un teren ca să-ți faci micul tău colț de rai, iată 3 criterii la care ar conta să fii atent.

  • 1. AȘEZAREA

    Este primul criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când alegi zona în care vei construi. Dacă ai copii, e important ca ei să umble seara într-o zonă bună, sigură și cu nivel de infracționalitate redus. Confortul casei de vis nu justifică o zonă nefuncțională, fără utilități și departe de orice.

  • 2. CALITATEA SOLULUI

    Este adevărat, prețul terenului contează și e normal să căutăm soluții cât mai puțin costisitoare. Totuși, terenurile ieftine vin de multe ori la pachet cu costuri ascunse. Dacă solul nu e de calitate, casa în sine poate fi afectată, iar pe termen lung asta aduce alte bătăi de cap. Consultă, deci, un expert care să verifice terenul înainte să bați palma cu vânzătorul

  • 3. VECINII

    E important, de asemenea, să știi cu cine te învecinezi. Chiar dacă vei locui la curte și vei fi, practic, mai izolat decât la bloc, ține cont că vecinătatea e importantă. Aici nu este vorba doar despre familiile care locuiesc în apropiere. Dacă ai teren în zone limitrofe marilor orașe, asigură-te că nu ai în preajmă ferme sau diverse ruine industriale care-ți pot crea probleme de zgomot și de miros

Așadar, dacă vrei să-ți construiești o casă, terenul rămâne investiția principală pentru că de el va depinde calitatea casei pe care ți-o dorești.

Vrei un sfat practic și-o mână de ajutor? Lasă-ne un mesaj privat și te vom ajuta să iei cea mai bună decizie.