Ești aici pentru că ai ajuns în momentul vieții tale în care îți dorești să achiziționezi o casă pentru tine și familia ta. Felicitări!

Pregăteste-te pentru o cursă lungă și pe alocuri anevoioasă în achiziționare. Înarmează-te cu răbdare și atenție la detalii. Aceste două „ingrediente” te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Dacă vrei să iți sporești șansele și să mai predai din responsabilități, contractează un agent imobiliar. Specialistul se poate ocupa de cererea ta astfel încât tu nu îți pierzi nici timpul nici răbdarea în cautarea apartamentului perfect. START CĂUTĂRII!

Locația

Cu toții ne dorim să locuim într-o zonă bună , iar acest concept de „zonă bună” poate însemna altceva pentru fiecare. Dacă voi sunteți o familie tânără, fără copii, probabil v-ați dori un apartament cât mai aproape de centrul orașului unde se desfășoară frecvent evenimente de interes, unde sunt restaurante, baruri. Ori poate dacă sunteți o familie cu copii la școală sau grădiniță, o zonă mai liniștită în aproprierea unităților de învaățământ gimnazial și parcuri v-ar fi mai potrivită. Oricare ar fi situația voastră, orientați-vă către un apartament pe care îl puteți revinde în cazul în care va fi nevoie. Așadar locația este foarte importantă și garantează succesul achiziției dar și al unei posibile vânzări ulterioare.

Ritmul vieții noastre și nevoia de confort ne cer să avem cât mai aproape locuri de procurare a necesarului de hrană și relaxare. Cu alte cuvinte supermarket-urile, băncile, farmaciile sunt elemente de trai cotidian indispensabile. Grădinițele, parcurile din apropierea clădirii funcționează ca un colț de relaxare nu mai departe de cartierul tău.

Clădirea

Clădirea unde se află apartamentul este importantă. Pe lângă siguranță, imobilul în care vă veți muta trebuie să vă facă să vă simțiți acasă încă de la intrare. Spațiile comune cum ar fi scara interioară a blocului, existența mai multor lifturi și grădina din fața blocului sunt aspecte care creează confort și dau curs relaxării. La finalul zilei mergem acasă să ne relaxam, nu-i așa?

Etajele intermediare sunt de preferat în detrimentul parterului sau al ultimului etaj, de obicei, însă am vrea să știți că atât parterul cât și etajul superior au propriile avantaje. În cazul parterului, o mică grădină poate fi compromisul dintre apartament și casă. Accesul facil în afară poate reprezenta un real beneficiu în cazul familiilor cu copii sau animale de companie.

Etajul superior poate veni la pachet cu o priveliște exceptională, lucru pe care etajul 2, de exemplu, nu îl poate oferi.

De știut! Extremitățile unei clădiri au prețuri cu până la 10% mai mici la cumpărare, iar în cazul chiriilor, prețul este același ca și pentru un etaj intermediar ceea ce duce la un randament mai bun al investiției.

Parcarea – acest „new black” al imobiliarelor

Un loc de parcare costă și în bugetul de achiziție ar trebui să adaugi între 8000€ și 10.000€ pentru parcare. Pare mult, însă gândește-te la beneficiul de a-ți ști mașina în siguranță pe timpul nopții într-o parcare subterană. Intemperiile meteo, persoanele răuvoitoare sau orice alt potential risc dispare atunci când ai un loc de parcare acoperit.

Să ne imaginăm o situație: este Decembrie, ora 7:30 dimineață, -5 grade Celsius, a nins noaptea trecută așa că trebuie sa dai zăpada de pe mașină înainte de a te urca la volan, după care trebuie să petreci câteva minute așteptând să se încălzească motorul. Această situație rămâne numai ipotetică dacă tu deții un loc de parcare acoperit. La fel cum și cea din Iulie, 35 de grade afară, 60 de grade în mașină este improbabilă în favoarea unei temperaturi de 25 de grade maximum. La toate acestea adăugăm și confortul de a nu trece prin ploaie și vânt cu bagajele pănă la și de la mașină.

Vecinii

Omul este o ființă socială și tot omul are nevoie de propria intimitate. Atunci când decizi să achiziționezi un apartament, n-ar strica să faci o mică documentare despre vecini. Cine sunt, cu ce se ocupă, care este în general ritmul vieții lor.

După ce ai bifat aceste 4 criterii, treci mai departe la pasul 2, vizionarea apartamentului, dar despre asta într-un articol viitor. Până atunci te invitam să arunci o privire asupra unor proprietăți din portofoliul nostru:https://impakt-imobiliare.ro/

Daca îți putem fi de ajutor în căutările tale, nu ezita sa ne contactezi:0364 410193 / 0753 321312.