Perioada complicată prin care trecem cu toții, începutul de an cu provocările sale, o stare permanentă de neliniște și o astenie de primăvară care bate la ușă, toate ți-ar putea da bătăi de cap.

Cum și timpul este tot mai limitat, iar o programare la SPA pare un task imposibil de realizat ori de câte ori ai nevoie de relaxare, află cum îți poți transforma propria baie într-un asemenea centru.

Tot mai multe studii arată că băile calde te ajută să dormi mai bine, să combați stresul dar și să ameliorezi dureri musculare sau articulare. Ai astfel multe motive să faci din baia ta un adevărat templu al relaxării.

  • Începe cu începutul
  • Disciplina, ordinea și curățenia induc o stare de liniște și confort. Hainele murdare pe jos, sticlele de produse de baie pe terminate, produse de toaletă nefolosite în dulapuri sau produse de curățenie împrățtiate îți pot distruge cu ușurință starea de zen a băii.

    Sortează toate lucrurile din baie, aruncă tot ce este expirat, organizează în coșuri împletite sau cutii de depozitare produsele care rămân și bucură-te de ordine.

    O dată pe lună (sau mai des) curăță baia cu atenție și folosește produse care elimină eventuale pete de calcar. Săptămânal sau la nevoie curăță baia respectând principiul de sus în jos – din tavan de la eliminarea eventualelor pânze de păianjen până la gresia de măturat și spălat.

  • Acordă atenție textilelor
  • Când spui SPA, spui răsfăț și relaxare. Investește într-un halat de baie de bună calitate și o pereche de papuci moi pentru o experiență spa completă. Tot la capitolul textile intră și covorașele de baie care ar trebui să fie pufoase și asortate mobilierului pentru un plus de estetică și confort.

    Dacă prosoapele actuale sunt vechi, au un miros neplăcut de care nu poți scăpa sau sunt pătate, înlocuiește-le cu unele noi și calitative.

  • Arome
  • Uleiurile esențiale au numeroase întrebuințări și efecte benefice asupra trupului și minții. Calm, energizare sau inducerea unei stări de bine, depinde de tine ce-ți dorești. Pe lângă folosirea unui difuzor în care poți turna picături de ulei esențial, mai poți apela și la lumânări parfumate.

    Alternează aromele pentru o experiență inedita. Îți recomandăm lemn de santal pentru efect liniștitor, iasomnie pentru o stare de bine și flori de portocal cu efect antidepresiv.

  • Iluminează-te
  • Pentru că la figurat starea de iluminare are legătură cu meditația îndelungă și atingerea unei stări de echilibru perfecte ajutată de relaxare, ai grijă la iluminarea băii tale. Renunță la un unic bec sau la supărătorul neon și folosește spoturi cu lumină caldă și rece ale căror intensitate o poți regla.

  • Creează atmosferă
  • O atmosferă luxuriantă asemenea unui centru SPA nu înseamnă doar produse și mobilier de lux, ci și atenție la detalii. Poți obține aceeași atmosferă și cu mai puțini bani investind într-o oglindă cu ramă deosebită, un set elegant cu suporturi pentru săpun și periuțe de dinți, un raft frumos din bambus sau fier forjat ori alte elemente cheie.

    Nu folosi materiale plastice și optează pentru bambus inclusiv când vine vorba de perdeaua de la cadă. Mai poți îmbogăți baia cu plante care iubesc umezeala și vor avea grijă să-ți ofere la schimb un aer proaspăt și un design desăvârșit.