Când termometrul devine un factor de stres, până și cele mai simple activități din casă necesită mai multă energie. Dacă mai și lucrezi de acasă, s-ar putea ca disconfortul creat de caniculă să-ți afecteze productivitatea și chiar întreaga viață profesională.

Dacă aerul condiționat nu este o variantă pentru tine sau pur și simplu mai ai ceva timp de așteptat până la instalarea unuia, îți recomandăm câteva metode de răcorire a casei, fără aer condiționat. Redobândește confortul termic al casei tale cu următoarele:

Izolează locuința pe timpul zilei

Pe timpul zilei, este foarte important ca aerul cald de afară să nu pătrundă în interior. Închide ferestrele, acoperă-le cu draperii sau jaluzele care blochează razele solare sau investește chiar în draperii blackout. Draperiile blackout în culori neutre cu suporturi din plastic alb reduc acumularea de căldură cu până la 33%, potrivit Consumer Reports.

Ar trebui să acorzi atenție în principal ferestrelor orientate spre sud și vest. Imediat ce temperatura scade, după asfințit, poți deschide larg ferestrele și te poți bucura de aerisirea interiorului pe timp de noapte.

Plantele, aliatele de nădejde

Pe caniculă, poți așeza ghivece cu plante în dreptul ferestrelor însorite, mai ales dacă deții arbuști de apartament înalți. Plantele absorb în general mare parte din energia solară și purifică aerul din interior, oxigenându-l și eliminând substanțele nocive.

Folosește textile care resping căldura

Bumbacul sau alte materiale naturale ”luptă” eficient împotriva căldurii mai ales dacă sunt albe. Acoperă mobilierul cu pleduri sau cearșafuri albe în orele caniculare ale zilei. Izolate astfel, piesele tale de mobilier nu vor mai absorbi aerul încins în materialele lor și nici nu vor mai emana căldură.

Salatele nu încălzesc

Poate apetitul tău alimentar nu este influențat de căldură, dar ar fi bine să optezi pentru mâncăruri ușoare și proaspete măcar pentru a evita folosirea aragazului sau cuptorului generator de extra căldură. Dacă vei găti cu ajutorul cuptorului, vei supraîncălzi locuința și acest lucru ar putea să te împiedice inclusiv să te bucuri de preparate.

Cearșaful salvator

Dacă întors seara acasă constați că atmosfera din balcon este încinsă, stropește cu apă rece pe jos și pune în dreptul ușii un cearșaf îmbibat în apă rece și stors bine. Temperatura din balcon scade astfel cu câteva grade, iar în cameră va pătrunde o briză plăcută și răcoroasă.

În unele seri, cearșaful s-ar putea usca rapid, canicula persistând și după apus. Udă cearșaful din nou și bucură-te de efectele sale.

Odihnă și răcoare

Ai parte de un somn odihnitor dacă nu resimți efectele neplăcute ale căldurii excesive. Încearcă să dormi cât mai jos, curajoșii pot dormi direct pe salteaua pusă pe parchet sau apelează la alte trucuri. Unul dintre ele ar fi să-ți învelești pernele în pungi de plastic și să le introduci la congelator cu o oră înainte de culcare.

Altul ar fi să folosești lenjerii din satin sau mătase care nu absorb căldura.

Nu încălzi mai tare casa

Poți supraîncălzi locuința chiar dacă nu folosești cuptorul. Te sfătuim să schimbi becurile incandescente care degajează căldură și să nu folosești mai mult decât e necesar electrocasnice și alte aparate electrice care de asemenea produc căldură.

Ai grijă de tine și de confortul tău termic chiar și în cele mai călduroase zile.

Dacă le-ai încercat pe toate și nu reușești nicicum să te regăsești în casa ta, poate e timpul pentru o schimbare. Pentru schimbări imobiliare fresh, îți stăm la dispoziție cu variante potrivite cerințelor tale.