Îți dorești o atmosferă spooky de Halloween sau pur și simplu iubești toamna și vrei să o aduci în casă printr-un decor specific? Transformăm ”trick or treat” în tips & tricks care sperăm să-ți folosească la decorarea locuinței în ton cu anotimpul de toamnă.

Toamna aduce cu ea o răcire a temperaturii de afară, adesea ploaie și vânt, dar vine la pachet și stat mai mult pe acasă, musafiri sau pur si simplu căutarea confortului sub o pătură groasă cu o cană de ceai fierbinte. Decorul tomnatic adus în casă nu doar că va înfrumuseța locuința dar îți oferă și starea de bine și de relaxare pe care probabil ți le dorești de cum intri în casă. Faptul că atmosfera de afară va avea o continuitate în atmosfera din locuința ta te va face să apreciezi mai mult toamna și chiar te poate ajuta să depășești o eventuală astenie sau melancolie.

  • Culoare

    În primul rând, caută prin casă sau achiziționează accesorii în culori pământii și specifice toamnei – portocaliu, maro, bej, olive, crem etc. Fie că integrezi aceste culori în dormitor printr-o lenjerie de pat sau la ferestre prin draperii ori că alegi pete de culoare sau o întreagă cameră decorată în acest fel, culorile toamnei te vor învălui într-o stare de calm.

  • Pături călduroase

    Nu trebuie să fii friguros ca să poți aprecia o pătură călduroasă la momentul potrivit. Toamna aceasta ”înarmează-te” cu câte o păturică pufoasă oriunde ai un spațiu dedicat activităților statice. În fața televizorului, la geam sau pe balcon cu o carte în mână, pe canapeaua unde-ți primești prietenii, ai grijă să ai la îndemână și o pătură călduroasă.

  • Dovleci

    Regele neîncoronat al toamnei este versatilul dovleac. Folosit atât în rețete delicioase și sănătoase cât și ca decorațiune, poți aduce ușor toamna în casa ta cu ajutorul dovlecilor de diferite forme. Pentru extra bucurii, pregătește o plăcintă cu dovleac și bucură-te de ea alături de prieteni sub o pătură călduroasă urmărind un film de groază în siguranța casei tale.

  • Lumânări

    Lumânările decorative nu doar că vor da un aer primitor și romantic casei tale, dar dacă ești atent la parfumurile lor, locuința ta va și emana toamnă din toate unghiurile. Există lumânări cu miros de frunze de toamnă sau lumânări cu miros de dovleac ori ciocolată caldă, ceai sau scorțișoară. Oferă-i locuinței mirosul tău preferat de toamnă.

  • Ceai

    Ceaiurile nu doar te încălzesc în zilele friguroase dar îți pot ajuta și imunitatea să facă față mai bine virozelor de sezon. În plus, aroma ceaiului și căldura sa te pot ajuta și în cazul în care suferi de insomnii sau pur și simplu vrei un moment de răsfăț.

  • Flori

    Orice decor este înnobilat de o vază plină cu flori. Pentru un plus de toamnă, adu în casă buchete cu dalii, salvie, crizanteme, gladiole sau brândușe de toamnă.

  • Fructe uscate, crengi, frunze

    Dacă nu vrei să investești în decorațiuni cu tematică de toamnă, realizate deja, le poți face chiar tu. Umple câteva boluri cu fructe de sezon sau frunze, crengi, petale uscate de flori, castane, ghinde și orice îți mai face cu ochiul în drumurile tale pe afară din perioada aceasta.

Iată doar câteva modalități la îndemână prin care te poți bucura de toamnă chiar din confortul casei tale. Urmărește paleta de culori specifică folosind culori naturale, pământii și roșiatice, pune preț pe confort, adu aromele toamnei în casă și îmbogățește totul cu flori. Bucură-te de rezultat și nu uita să-l împărtășești și cu apropiații tăi. În schimb, dacă orice-ai face și oricum ai amenaja actuala ta locuință pur și simplu nu te mai mulțumește, schimb-o cu una potrivită. Noi îți stăm la dispoziție și te ajutăm cu tranzacția imobiliară care se te aducă față în față cu locuința ideală dar și cu multe sfaturi și idei de amenajare și transformare a locuinței în „acasă”.

Probabil faci multe lucruri pentru alții dar când îți decorezi locuința faci ceva pentru tine, de care te poți bucura zilnic și care-ți poate îmbunătăți simțitor starea de spirit. Fie că te poți relaxa sau îți poți descoperi veleități de designer, noi îți sugerăm să-ți amenajezi locuința după bunul plac și să te bucuri de întreg procesul de la căutarea de informații, până la rezultatul final.

Mulțumit de cum arată locuința ta decorată de toamnă? Arată-ne în comentarii, la postarea de pe Facebook referitoare la acest articol de blog, cum ai decorat în acord cu anotimpul și mai ales cât de mândru ești de rezultat.