Atunci când căutați un apartament de închiriat, este foarte important să analizați cu atenție anumite aspecte. Dacă există lucruri care nu sunt în ordine, proprietarul are datoria de a le repara. În plus, în cazul în care proprietarul nu este la curent cu problemele existente, ar putea să vi le impute atunci când vă veți muta în altă parte. Cel mai bine este să vă asigurați că aceste probleme vor fi rezolvate înainte de a semna contractul de inchiriere a apartamentului. Iată cateva aspecte esențiale de care trebuie sa țineti cont atunci când vă mutați cu chirie într-un apartament nou.

Podelele

Podelele sunt adesea primul lucru pe care îl observați atunci când vizitați un apartament. Dacă sunteți interesat de închirierea unui apartament, asigurați-vă că acesta are podele curate, fară stricăciuni, iar covoarele, daca există, sunt curățate, nu miros urât, nu au pete sau zone rupte.

Verificați dacă podelele din bucătarie și baie au fost curățate. Faianța și gresia nu ar trebui sa fie crapată, denivelată sau sa aibă bucăți lipsă.

Pereții

Înainte de închirierea unui apartament, verificați cu atenție starea în care se află pereții. Vopseaua nu ar trebui să fie crapată sau cu zone lipsă. Asigurați-vă că nu există pete pe pereți. Daca există lambriuri, verificați ca acestea să fie bine fixate și sa nu fie putrezite. Verificați și șipcile, pentru a observa daca au defecte sau lipsesc.

Ferestrele

Atunci când inspectați ferestrele, verificați dacă acestea se pot deschide. În fiecare cameră ar trebui să existe cel putin o fereastră care poate fi deschisă.

Asigurați-vă că geamurile nu sunt crăpate sau sparte și că funcționează corect, închizandu-se din interior. Fiți atenți la eventualele pete de mucegai.

Instalația electrică

Verificați toate întrerupătoarele din apartament pentru a observa dacă funcționează și sunt corect montate. Puteți verifica și prizele, pentru a fi sigur că acestea functionează corect. Aruncați o privire și la tabloul de siguranțe.

Băile

Verificați dacă robineții și dușurile functionează corespunzător și urmăriți să nu existe mucegai. De asemenea, asigurați-vă că toaletele, cada de baie si chiuvetele functionează bine, nu sunt înfundate și nu există scurgeri de apă.

Bucatăria

Verificați mai întâi aragazul pentru a vă asigura că toate ochiurile se aprind corect. Inspectați frigiderul. Acesta trebuie să răcească bine și să fie curat, bine întreținut. Dacă există mobilă, verificați corpurile și sertarele în interior, ca să vă convingeți ca nu există mucegai, insecte sau urme ale altor dăunători.

Oricare dintre aspectele de mai sus, dacă există, aduceți-le la cunoștința proprietarului înainte de a vă muta pentru ca apoi, la plecare să nu vi le impute dumneavoastră!